NAKIYYE ELGÜN ULUSAL ÖYKÜ VE ŞİİR YARIŞMASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İlk kadın milletvekillerinden ve okulumuzun kurucu müdürlerinden Nakıyye Elgün'ün anısını yaşatmak, onun çağdaş, yenilikçi fikirlerini aktarmak amacıyla  düzenlediğimiz Nakıyye Elgün Ulusal Öykü ve Şiir Yarışması'nın ödül töreni 16 Nisan 2019 Salı günü Muvaffak Benderli Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Verdiği mücadelelerle Cumhuriyet'in aydınlık yüzü Nakıyye Elgün'ü tanıtmak ve fikirlerini yansıtmak için 1933'te Taksim Meydanı'nda çocuk haklarını savunmak amacıyla yaptığı konuşmasının canlandırılmasıyla başlayan tören, Feyziye Mektepleri Vakfı CEO'su Sayın Koray Tulgar'ın konuşmasıyla devam etti. Eserlerin seçimi için titizlikle çalışan jüri üyelerine teşekkürün ardından ödül törenine geçildi.

Öykü ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende öykü dalında birinci olan İstek Atanur Oğuz Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Defne Ela KOLÇAK  ve şiir dalında birinci olan ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Ankara Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İnci Duru BAYER heyecanla eserlerini okudular.

Işık Okulu öğrencilerinin ayrı kategoride değerlendirildiği yarışmada öğrencilerimiz ödüllerini büyük bir gururla aldılar. Tüm kampüslerden öğrencilerimizin arasından yapılan değerlendirmede FMV Işık Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi İpek SÜKAN öykü dalında; FMV Işık Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Zeynep EŞKİNAT şiir dalında birinci olmuştur.

Yazma sevgisini geliştirmek ve heveslerini arttırmak için yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor ve onlara destek veren öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

17 / 04 / 2019