FMV Erenköy Işık Ortaokulu Lego Robotik Takımımız 'Robot Performansı Birincilik Ödülü'nün Sahibi Oldu

Şubat ayında İstanbul Yerel Turnuvasında "Şampiyonluk" ödülünü alan FMV Erenköy Işık Ortaokulu Lego Robotik Takımımız, 9-10 Mart tarihlerinde İzmir' de düzenlenen ve 22 ilden 62 takımın yer aldığı FLL / Bilim Kahramanları Buluşuyor 15. Sezon Ulusal Turnuvasında hazırladığı robot ile tüm sezon boyunca alınan en yüksek puanı elde ederek 'ROBOT PERFORMANS BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ' nü kazanmıştır.

Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini "topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini" sağlayan, dünyada 80 ülkeden 25.000'in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL)* isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır. Bilim Kahramanları Derneği'nin düzenlediği ve ülkemizde de 15. sezonu gerçekleştirilen turnuvanın global teması "Into Orbit – UZAY SERÜVENİ" dir. Bu yıl 5 farklı şehirde düzenlenmiş olan yerel turnuvaya Türkiye'den 574 okula ait takımlar katılmıştır.

Takımımız 14-16 Haziran tarihlerinde Lübnan'da düzenlenecek olan 'Open Championship Tournament'da ülkemizi ve okulumuzu temsil edeceklerdir.

Öğrencilerimizi, velilerimizi, okul yönetimini ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

11 / 03 / 2019