14. LİSELER ARASI BİLİMSEL PENTATLON BİLGİ YARIŞMASI

Okulumuzda her yıl matematik ve fen alanlarına ilgi duyan öğrencileri bir araya getirmek amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Liseler Arası Bilimsel Pentatlon Bilgi Yarışması’nın 14’üncüsü 25 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.  Yarışmada 14 okul misafir edilmiş ve FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi ev sahibi okul olduğundan yarışmanın ödül kategorisinde yer almayarak sadece katılım sağlamıştır. 5 fizik, 5 kimya, 5 biyoloji, 10 matematik ve geometri olmak üzere toplam 25 soru sorulan yarışma, iki etap halinde yapılmıştır. Öğrenciler, birinci etapta fen sorularını, ikinci etapta matematik sorularını yanıtlamışlardır.  25 sorunun sonunda birinci olan Koç Özel Lisesine birincilik kristali ve öğrencilerine birer adet akıllı saat, ikinci olan FMV Özel Işık Lisesine, ikincilik kristali ve öğrencilerine birer bluetooth hoparlör, üçüncü olan Mevlana Anadolu Lisesine üçüncülük kristali ve öğrencilerine birer bluetooth kulaklık hediye edilmiştir. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz.

14. Pentatlon Bilimsel Bilgi Yarışması’nda İlk Üç Dereceyi Alan Okullar:

Koç Özel Lisesi

Fmv Özel Işık Lisesi - FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi (sıralama dışı)

Mevlana Anadolu Lisesi

Tüm listeyi görmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

Savaş AKYILDIZ

Matematik Bölüm Başkanı