Prof. Dr. Celal Şengör ile Levha Tektoniği ve Jeolojik Geçmiş Dersi

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör tarafından, 21 Mayıs 2020 Perşembe günü, okulumuzdan 6, tüm Işık okullarından toplamda 24 10. Sınıf öğrencisinin katılımı ile oluşturulan sınıf ortamında, çevrim içi “Levha Tektoniği ve Jeolojik Geçmiş” konulu ders yapıldı.

Son derece verimli geçen dersimizde hocamız, bilimsel bakış açısının nasıl olması gerektiğini, bireyin var olan bilginin mutlak doğruluğunu akıl süzgecinden ve öz araştırmalarından geçirmeden benimsemesinin doğru olmadığını, ancak bu bakış açısı ile eski bilginin üstüne yenilerinin konabileceği ve değişimin yakalanabileceğini ifade etti. Levha Tektoniği ile ilgili bilimsel gelişmelerin tarihi seyrinden örnekler vererek bu düşüncesinin öğrencilerimizde pekişmesini sağladı.

Hocamıza, vermiş olduğu bu çok değerli dersten dolayı teşekkür ederiz.