ÇEVRİM İÇİ BİLİM VE TEKNOLOJİ BULUŞMALARI: "DİKKAT PAZARI"

FMV Ayazağa Işık Lisesi ve Fen Lisesi tarafından düzenlenen “Çevrim İçi Bilim ve Teknoloji Buluşmaları’’ kapsamında, Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan SOLAK “Dikkat Pazarı” adlı çevrim içi söyleşide öğrencilerimizle bir araya gelmiştir.

Konuşmasında sanal dünyanın dikkatimizi dağıtan ve algımızı şekillendiren çok büyük bir pazar yeri olduğundan bahseden Prof. Dr. Ercan SOLAK, kullandığınız tüm uygulamalarda ve sosyal medya platformlarında aslında bizlere ait veriler ve bilgilerin firmalara sunulduğunu ve böylece o firmaların bizlerin ilgisini çekebilecek şeyleri rahatlıkla bizlere pazarlayabildiğini ifade etmiştir. Sanal dünyada her şeyin arasına çok rahatlıkla reklam girebildiğini vurgulayan SOLAK, her insanın bu ticari veri uzayında bir nokta olduğunu ifade etmiş ve bu noktaların dikkatini çekebilecek her şeyin söz konusu pazarda satılabileceğini ifade etmiştir.

Konuşmasının sonunda öğrencilerimize günlük hayatlarında kendilerine çevrim dışı kalabilecekleri zaman yaratmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ercan SOLAK, keyifli ve bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirmiştir.

Prof. Dr. Ercan SOLAK’a bu değerli söyleşi için teşekkür ederiz.