FMV AYAZAĞA IŞIK LİSESİ ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE'Yİ LONDRA'DA TEMSİL EDECEK

International Public Speaking Yarışması, Türkiye Elemeleri'nin yapıldığı Hisar Okulları'nda , FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencisi, Dilara Demir, Londra'da düzenlenecek ve de 50'den fazla ülkeden gençlerin katılacağı "International Public Speaking Yarışması"nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

02.03.2012'de International Public Speaking Yarışması, Türkiye Elemeleri'nin yapıldığı Hisar Okulları'nda, FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencisi, Dilara Demir, 1.seçilmiş ve Londra'da düzenlenecek 50'den fazla ülkeden gencin katılacağı "(IPSC) International Public Speaking Competition"da Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Okulumuz Public Speaking çalışmalarına katılarak okulumuzu (ESU) English Speaking Union, Uluslararası Public Speaking Yarışması Türkiye Elemelerin'de temsil eden Dilara Demir, yarışmaya katılan diğer okullar olan Robert Kolej, Üsküdar Amerikan Lisesi , Özel Koç Lisesi, Hisar Okulları ,Açı Lisesi, Işık Lisesi(Nişantaşı), Darüşşafaka Lisesi ,Kadıköy Anadolu Lisesi, Irmak Okulları, Doğa Koleji,İzmir Çaka Bey Lisesi, İstek Belde Lisesi, Özel Maltepe Lisesi öğrencilerini geride bırakarak finale yükselmiş ve 1.lik ödülünü alarak Londra'da düzenlenecek olan ve de 50'den fazla ülkeden gencin katılacağı "ESU International Public Speaking Competition"da Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştır. Böylece liderliği iki senedir elinde bulunduran Üsküdar Amerikan Lisesi'nden ESU Plaketini teslim almış ve plakete ismini yazdırmayı başarmıştır.

Türkiye'yi temsil edecek öğrencimiz Dilara Demir, 14 Mayıs-18 Mayıs tarihleri arasında ESU bursuyla Londra'ya giderek 1 hafta süresince, 50'den fazla ülkeden gelen gençle beraber, dünyaca ünlü eğitmenler tarafından verilecek eğitimlere katılacak ve şampiyonada ülkemizi temsil edecektir.

1981'den beri ESU tarafından düzenlenen şampiyonanın finalistleri ödüllerini Buckingham Palace'da ve HRH The Duke of Edinburgh, Prince Philip'ten alacaklardır.

12 / 03 / 2012